Content

Σάββατο, Μαρτίου 22, 2008

νόστος 2ου ενικού, αγαπημένου.

Μια μέρα έφτασα κοντά στα όνειρα μου και είδα πως αν εκπληρωθούνε θα τα χάσω και είπα ανάποδα το νήμα μου να πιάσω να το γυρίσω πίσω ως τη γενέτειρα μου.Και εκείνο με έφερε σε μια άγνωστη μου πόλη με λιμουζίνες και πολυκατοικίες, ένα παιδί γελούσε μες τις ακακίες και είχε στον κρόταφο ένα παλιό πιστόλι. Και είπα να πάω πιο βαθιά μες στο μυαλό μου μήπως το νήμα μου εκόπηκε στο δρόμο, μα κάποιο χέρι με ακούμπησε στον ώμο και εγώ του χάρισα το παραμιλητό μου : Είναι η φαντασία μου και η χρόνια απουσία που δεν με αφήνουν τώρα πια να δω τη Λευκωσία; Νιώθεις πως έγινες το κέντρο του πλανήτη, μα την μικρότητα σου αν δεν αναγνωρίσεις το μεγαλείο σου ποτέ δεν θα γνωρίσεις μέσα στα ορθαδικα και το χαζοξενυχτι. Λίγο Λονδίνο, λίγη Αθήνα και Νέα Υόρκη μάσκες κομμάτια κόλλησαν στο πρόσωπο σου, σου κομματιάσανε το πιο βαθύ εγώ σου και έμειναν άκληροι οι πιο κρυφοί σου όρκοι. Πίσω από την απομίμηση και την ακολασία θα έριχνα το βλέμμα μου ξανά στη Λευκωσία. Η ηγεσία και η άρχουσα σου τάξη της Αγγλικουρας και της ασυναρτησίας λάτρεις της πιο μικρής και ανούσιας εξουσίας που δεν μπορεί να σου ευχηθεί και να σου τάξει. Και έμειναν πέντε ιδεολόγοι χορτασμένοι επαναστάτες μα με δίχως επανάσταση να περιμένουν την ολόφωτη ανάσταση με μια λαμπάδα που από χρόνια είναι σβησμένη. Μέσα από το μαρτύριο και την βαθιά θυσία θα μύριζε λεμονανθούς ξανά η Λευκωσία. Μα είμαι ο χειρότερος και από όλους πιο πολύ δεν πρέπει να μιλάω γιατί δεν έμεινα μια πέτρα να φυλάω, σαν τον πατέρα μου, μην την πάρουνε και αυτή. Και καταλιεμαι σε άλλη πόλη αρρωστημένη, που την αρρώστια της την ξέρει πιο καλά, και σε κοιτάω να αλλάζεις από μακριά, ώσπου μια μέρα να γυρίσω.. Αγαπημένη.

Α. Ιωαννίδης
Η φωτογραφία μου
Επέλεξα επίτηδες την οδό Μαυροματαίων, για να ξορκίζω την έκφραση "μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε"... Γ.Ξανθούλης
"ο σουρεαλισμός αποδεικνύει ότι το υπερπραγματικό είναι η ίδια η ανυπότακτη πραγματικότητα απαλλαγμένη από το κοινότοπο."
Μαλβίνα Κάραλη
____________________

"Μασάω λαίμαργα το καιρό
κι όλο σε περιμένω"

Γιάννης Κοντός

στο ψάξιμο

"Νύχτωσε πάλι
Η μέρα που ήταν να 'ρθει σήμερα τι απέγινε;"

Γιάννης Αγγελάκας
____________________

"Έχω ζήσει τόση πολύ βουβαμάρα εδώ μέσα, που για μένα τα γράμματα παίζανε το ρόλο συζήτησης. Μετά κατάφερα να κουβεντιάζω ολομόναχη."
Ιωάννα Καρυστιάνη
"Κανείς να μη μάθει πώς ζήσαμε,
κανείς να μην ξέρει από πού ερχόμαστε και, προπαντός,
κανείς να μη μάθει ποτέ πώς πεθάναμε."

Γιώργος Χειμωνάς
____________________

"Είναι η περίληψη
των σιωπών μου που εκρήγνυται και φέγγω ολόκληρη
όταν λυπάμαι"

Στέλλα Βλαχογιάννη
____________________

"Η οικογένειά μας έπασχε
από μιαν ανίατη ασθένεια:τις αναμνήσεις"

Μάνος Ελευθερίου

όλο το σώμα μου συρτάρια

"Ζήσαμε πάντοτε αλλού και μόνον όταν κάποιος μας αγαπήσει
ερχόμαστε για λίγο."

Τάσος Λειβαδίτης
____________________

"πιάνομαι γερά από
τον τρόπο μου που έχω να σαρώνομαι"

Κική Δημουλά
____________________

"Κάθε φορά που σώζεται κάποιος συναντάει το παιδικό εαυτό του με τρύπες σ' ολόκληρο
το σώμα"

Χρήστος Βακαλόπουλος
followers