"Νύχτωσε πάλι
Η μέρα που ήταν να 'ρθει σήμερα τι απέγινε;"
Γιάννης Αγγελάκας
____________________
"Έχω ζήσει τόση πολύ βουβαμάρα εδώ μέσα, που για μένα τα γράμματα παίζανε το ρόλο συζήτησης. Μετά κατάφερα να κουβεντιάζω ολομόναχη."
Ιωάννα Καρυστιάνη
"Κανείς να μη μάθει πώς ζήσαμε,
κανείς να μην ξέρει από πού ερχόμαστε και, προπαντός,
κανείς να μη μάθει ποτέ πώς πεθάναμε."
Γιώργος Χειμωνάς
____________________
"Είναι η περίληψη
των σιωπών μου που εκρήγνυται και φέγγω ολόκληρη
όταν λυπάμαι"
Στέλλα Βλαχογιάννη
____________________
"Η οικογένειά μας έπασχε
από μιαν ανίατη ασθένεια:τις αναμνήσεις"
Μάνος Ελευθερίου
6 σπόροι:
at: Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007 4:43:00 μ.μ. είπε...
Τέλειες οι παπαρούνες....
;-)
at: Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007 9:08:00 μ.μ. είπε...
ειναι λιτο ευγενες κομψο
εχει αρμονια και μετρο
ειναι καλογουστο και αερινο
μυριζει ομορφα και ξεκουραζει τα ματια μου.
αυτος ειναι ο λογος που επισκεπτομαι
συχνα το σπιτι σου
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ
at: Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2007 10:51:00 π.μ. είπε...
#τσουτσου προύτσου, εσυ φταις..
#ψουξ, σ' ευχαριστώ πολύ, φέρνω τώρα το λικέρ σταφύλι να σε κεράσω.
at: Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007 7:15:00 μ.μ. είπε...
salute!
at: Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007 10:07:00 μ.μ. είπε...
Και έγώ για τους ίδιους λόγους
με τον ψουξ περνώ.
Ένα λικεράκι δε θα τόπινα και εγώ ευχαρίστως.
Το παράξενο που μου συμβαίνει με το σου είναι οτι ερχομαι διαβάζω καλύπτομαι και φεύγω.
Σπανίως αναρωτιέμαι για τα σχόλια.
Δεν είναι παράξενο?
ocgb
at: Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007 11:26:00 μ.μ. είπε...
Ευχαρίστως να σας κεράσω,
ευχαρίστως να σας δώσω και τη συντάγη..
(άμα το φτιάξετε, πείτε μου κι εμένα αν είναι καλό..)
Συστατικά:
750 gr ρώγες από σταφύλι ροζακί
3 νεροπότηρα τσίπουρο
Για το σιρόπι
1 kg ζάχαρη
750 γρ νερό
Οδηγίες:
1η συνταγή
Με τις φλούδες από τα σταφύλια ροζακί φτιάχνουμε λικέρ, ως εξής: αναμιγνύουμε τις φλούδες από 750 g ρώγες με 3 νεροπότηρα τσίπουρο. Κλείνουμε αεροστεγώς και αφήνουμε το μίγμα για ένα μήνα περίπου. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα σιρόπι ως εξής: αναμιγνύουμε 1kg ζάχαρη με 750g νερό. Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά, το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τις φλούδες από το τσίπουρο, προσθέτουμε το σιρόπι στο τσίπουρο και εμφιαλώνουμε το λικέρ.
2η συνταγή
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι ρίχνουμε έναν όγκο σιρόπι από το γλυκό σταφύλι και έναν όγκο κονιάκ. Προσθέτουμε ένα κομματάκι χιώτικης μαστίχας, κλείνουμε αεροστεγώς και μετά από 15 ημέρες αφαιρούμε τη μαστίχα.
Δημοσίευση σχολίου